dimecres, 30 de març del 2011

L'HOME MANUSCRIT

...
Escales. Camins on tan sol veus el que hi ha immediatament davant o immediatament darrere. On anem? D'on venim?...La vida, un escala. Per a guaitar més, t'has d'abocar al buit. Qui no ha concebut, mentres mira cap avall, l'opció de llançar-se?
...
Activitat preferida dels humans: jutjar, jutjar els altres, empresa en què exhaureixen l'enginy. Com animar una reunió? Fàcil: poseu sobre la taula de disseccions un conegut, un conegut absent; ara bé: un conegut a qui li vagen bé les coses, és clar - els infeliços, els perdedors crònics no fan trempar les llengües -. I ja teniu festa: anàlisi biogràfica, caramboles que l'han beneficiat, draps bruts, proves irrefutables de la seva inèpcia, de la seva sort, de com d'immerescut és que li vagen bé les coses. "Jo no tinc res contra ell", diuen, com a preàmbul, i afigen: "però..." I ja està: sentència dictada. Posen fil a l'agulla, en equip!, amb germanor!, tots a una!.

divendres, 25 de març del 2011

PÍNDOLES PER SER MÉS LLEST?

Dicen que la inteligencia es la única riqueza mundial que está bien repartida...ya que todo el mundo cree tener la suficiente... Claro que eso no es cierto, al margen de la ironía y el cociente intelectual estandarizado. Y siempre hay quien desearía una mayor capacidad mental en un momento dado. Pues bien, en la era de la neurocosmética ya existe toda una nueva generación de medicamentos concebidos para proporcionar superpoderes al cerebro humano: más concentración, más raciocinio, más memoria...Llamémoslos potenciadores cognitivos, nootrópicos o smart pills, lo cierto es que estas novísimas drogas inteligentes han abierto una polémica profunda: ¿es lícito tunear el cerebro humano para incrementar sus facultades naturales? Y, más allá de sus efectos secundarios y posibles adicciones - sí, hay riesgos para la salud en su consumo; y no, nadie sabe exactamente cuáles son todavía - ¿no suponen también una especie de doping académico, laboral e intelectual que aumenta las desigualdades a favor de quienes las consumen y, por tanto, juegan con ventaja? La controversia, también en el plano moral, está servida. Conviene saber que al margen de la farmacopea, hay hábitos saludables que desarrollan,sin peligro y con total garantía, la musculatura de nuestro cerebro. El ejercicio físico y, sobre todo, la lectura han demostrado su eficacia en pruebas de laboratorio.

Revista MUY INTERESANTE , Abril 2011

dimecres, 23 de març del 2011

DES DE EL VENTANO

Amnistía Internacional ha pedido hoy a las autoridades de Egipto que investiguen las graves denuncias de tortura –incluida la realización forzosa de “pruebas de virginidad”– infligidas por el ejército a manifestantes detenidas en la plaza de Tahrir este mismo mes.


Después de la violenta operación emprendida por el ejército el 9 de marzo para expulsar a los manifestantes de la plaza, al menos 18 mujeres fueron puestas bajo custodia militar. Las manifestantes han contado a la organización que las golpearon, les aplicaron descargas eléctricas, las sometieron a registros corporales sin ropa mientras soldados varones las fotografiaban, y luego las obligaron a someterse a “pruebas de virginidad” y las amenazaron con acusarlas de prostitución.

Salwa Hosseini, una de las detenidas, de 20 años de edad, relató a Amnistía Internacional que, tras ser detenida y conducida a una prisión militar en Heikstep, la obligaron, junto con las demás mujeres, a quitarse toda la ropa para ser registrada por una guardia de la prisión, en una habitación con las puertas abiertas y una ventana.

Durante el registro sin ropa, Salwa Hosseini afirma que unos soldados se asomaron a la habitación y tomaron fotografías de las mujeres desnudas. Después, un hombre con bata blanca las sometió a “pruebas de virginidad” en otra habitación. Las amenazaron con que, “las que no sean vírgenes", serían acusadas de prostitución.

Las mujeres comparecieron ante un tribunal militar el 11 de marzo y quedaron en libertad el 13 de marzo. Varias fueron condenadas a penas condicionales de un año de prisión. La ONG se opone a que se juzgue a civiles ante tribunales militares en Egipto, "ya que estos tribunales tienen un historial de juicios injustos, y en ellos se restringe severamente el derecho de apelación".

elventano.blogspot.com

El camí encara és llarg.

divendres, 18 de març del 2011

dimecres, 16 de març del 2011

LOS HIJOS DE LA TIERRA


1980  -  El Clan del Oso Cavernario
1987  -  El Valle de los Caballos
1988  -  Los Cazadores de Mamuts
1991  -  Las Llanuras del Tránsito
2002  -  Los Refugios de Piedra
2011  -  La Tierra de las Cuevas Pintadas (29 març)

Després de nou anys d'espera, torna Jean M. Auel. El 29 de març es posa a la venda el sisè llibre de la sèrie Los hijos de la tierra, i com no pot ser d'altra forma, aquell dia aniré a la llibreria corresponent a comprar aquest esperat exemplar.                       
Altament recomanable.

dimecres, 9 de març del 2011

THE BLINDSIDE



Aquesta Setmana Blanca hem descobert aquesta joia de pel.lícula, The Blindside. Val a dir que a aquesta casa som tots un cinèfils rematats, comencem a tenir una col.lecció de films fantàstica i no us podeu imaginar les bones estones que passem al sofà amb l'acompanyament de crispetes, avellanes, patates, ametlles i demés picoteo. Molt recomanable una setmana com aquesta!
Aquesta meravellosa pel.lícula està basada en un fet real, i a mi particularment, em reconcilia amb l'espècie humana, perque...quantes persones posen dintre casa seva un desconegut, el cuiden, l'eduquen i es fan els seus tutors legals?
Sandra Bullock (fantàstica!) va rebre un Òscar a millor actriu per aquesta pel.lícula i us puc ben assegurar que fa una interpretació digna de veure, tot i que segons diuen, va tenir serioses dubtes de ser capaç d'interpretar "una bona cristiana".
Doncs això, una pel.lícula...mooooooooooooooooolt recomanable.

divendres, 4 de març del 2011

LLEGEIXO


Aquesta vegada he fet els deures del Club de Lectura i ja he llegit La Roca de Tànios.  Ambientat al segleXIX, la història es desenvolupa al Líban i sembla que està inspirada en un fet real. M'ha agradat molt aquest viatge al temps passat i en el qual he descobert la vida i costums d'un país que no deixa de ser un desconegut per nosaltres. Ho recomano.

Després del meu "viatge" al segle XIX, he decidit tornar al moment actual, i res millor que el Frederick Forsyth i el seu últim llibre, Cobra. Una història trepidant sobre el narcotràfic, amb un ritme intens que enganxa des de la primera pàgina. Bé, he de dir que sóc una seguidora fidel d'aquest anglès i que he llegit tots els seus llibres...per això m'enganxa!