dimecres, 30 de març del 2011

L'HOME MANUSCRIT

...
Escales. Camins on tan sol veus el que hi ha immediatament davant o immediatament darrere. On anem? D'on venim?...La vida, un escala. Per a guaitar més, t'has d'abocar al buit. Qui no ha concebut, mentres mira cap avall, l'opció de llançar-se?
...
Activitat preferida dels humans: jutjar, jutjar els altres, empresa en què exhaureixen l'enginy. Com animar una reunió? Fàcil: poseu sobre la taula de disseccions un conegut, un conegut absent; ara bé: un conegut a qui li vagen bé les coses, és clar - els infeliços, els perdedors crònics no fan trempar les llengües -. I ja teniu festa: anàlisi biogràfica, caramboles que l'han beneficiat, draps bruts, proves irrefutables de la seva inèpcia, de la seva sort, de com d'immerescut és que li vagen bé les coses. "Jo no tinc res contra ell", diuen, com a preàmbul, i afigen: "però..." I ja està: sentència dictada. Posen fil a l'agulla, en equip!, amb germanor!, tots a una!.

3 comentaris:

Lola Steiner ha dit...

Ja l'has acabat? La Fina i jo esperem que alguna ànima caritativa... :)

santi ha dit...

Aquest cap de setmana segur que l'acabo. El dilluns us ho passo. La Magda ja l'ha llegit i l'ofereix al xat del bloc del club. Així ja tindreu llibre les dos!

Magda ha dit...

Fantàstic. Si voleu li puc passar a la Fina, que la tinc més propera.

Està vist que el llibre a més de ganes de llegir provoque ganes d'escriure. En parlarem força, suposo, al club.