divendres, 25 de març del 2011

PÍNDOLES PER SER MÉS LLEST?

Dicen que la inteligencia es la única riqueza mundial que está bien repartida...ya que todo el mundo cree tener la suficiente... Claro que eso no es cierto, al margen de la ironía y el cociente intelectual estandarizado. Y siempre hay quien desearía una mayor capacidad mental en un momento dado. Pues bien, en la era de la neurocosmética ya existe toda una nueva generación de medicamentos concebidos para proporcionar superpoderes al cerebro humano: más concentración, más raciocinio, más memoria...Llamémoslos potenciadores cognitivos, nootrópicos o smart pills, lo cierto es que estas novísimas drogas inteligentes han abierto una polémica profunda: ¿es lícito tunear el cerebro humano para incrementar sus facultades naturales? Y, más allá de sus efectos secundarios y posibles adicciones - sí, hay riesgos para la salud en su consumo; y no, nadie sabe exactamente cuáles son todavía - ¿no suponen también una especie de doping académico, laboral e intelectual que aumenta las desigualdades a favor de quienes las consumen y, por tanto, juegan con ventaja? La controversia, también en el plano moral, está servida. Conviene saber que al margen de la farmacopea, hay hábitos saludables que desarrollan,sin peligro y con total garantía, la musculatura de nuestro cerebro. El ejercicio físico y, sobre todo, la lectura han demostrado su eficacia en pruebas de laboratorio.

Revista MUY INTERESANTE , Abril 2011

5 comentaris:

Lola Steiner ha dit...

Yo no me metía una pasti de esas por nada del mundo! Quita quita!

Magda ha dit...

I si tot fos més senzill? I si ens deixem de mesurar? I si considerem que en les característiques de cada persona no hi a més o menys? Ni millors, ni pitjors, que deia aquells, només diferents. Llavors potser no desitjaríem potenciadors de res, perquè no hi hauria pòdiums on pujar. Acceptació del que som i del que són. Així de fàcil.

santi ha dit...

Jo tampoc sóc partidària d'aquesta nova "droga", com diu la Magda, ens hem d'acceptar com som i posar fre a aquesta cursa absurda on el podi es pot pagar molt car.

Unknown ha dit...

Aquesta seria la medicina de la imbecilitat suprema! Amb aquesta píndola ja no necessitaríem exercitar el cervell i s'acabaria atrofiant,potser és això és el que es pretén i esdevindríem androides amb la ment en blanc,totalment manipulables!! Bé,potser sonen massa a ciència ficció aquesta hipòtesi i la de la píndola però el que és clar, és que tant és si tenim un elevat coeficient intel.lectual si ens manca salut mental;he llegit que són escassos els cervells que funcionenamb absoluta normalitat i que fin i tot les ments genials es desestabilitzen sovin degut a inesperats rampells de bogeria, extranyes desviacions sexuals o absurdes manies persecutòries gens pròpies de les ments privilegiades.I gràcies que així és! Si tots els cervells funcionessin amb la precisió i perfecció d'un rellotge, no seríem més que un ramat d'ovelles on cada individu reaccionaria tal i com ho feien els seus avantpassats fa mil.lions d'anys i tal com es comportarà la seva descendència durant el pròxim milió d'anys.
Per sort, cada cervell humà és únic i cadascun d'ells evoluciona d'una manera diferent.

santi ha dit...

M'ha agradat molt el teu comentari Ehdayan. Tens tota la raó, el dopatge del cervell és anti-natural i la riquesa del ésser humà es troba en les diferències, perque com dius molt bé, acabariem semblant un ramat d'ovelles. Què avorrit!!!